Bărbatul care ar trebui să încaseze indemnizaţia de 35.000 de euro este de acord cu verificarea

Bărbatul care ar trebui să încaseze indemnizaţia de 35.000 de euro pentru creşterea copilului este de acord cu verificarea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Ioan Boţa, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Sibiu.

3992 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care ar trebui să încaseze indemnizaţia de 35.000 de euro este de acord cu verificarea

Bărbatul care ar trebui să încaseze indemnizaţia de 35.000 de euro este de acord cu verificarea

Potrivit lui Ioan Boţa, directorul AJPIS Sibiu, bărbatul care a introdus dosarul de indemnizaţie de creştere a copilului şi care ar trebui să încaseze suma de aproximativ 160.000 de lei lunar – indemnizaţie suspendată temporar – a fost de acord cu verificarea.

"Este un caz singular la Sibiu. Este controlată, în prezent, activitatea acestei PFA pe care a obţinut veniturile beneficiarul respectiv. Practic, plata nu am sistat-o, banii sunt în conturile noastre. Am cerut, în schimb, o nouă verificare, pentru că suma este foarte mare. Verificarea a fost cerută în momentul în care trebuia să efectuăm prima plată, în luna august. Beneficiarul a fost de acord cu verificarea veniturilor, mai ales că banii îi va primi, oricum, dacă totul este în regulă”, a declarat Ioan Boţa.

Surse oficiale au declarat corespondentului MEDIAFAX că beneficiarul acestei indemnizaţii este omul de afaceri Liciniu Lupu, însă, contactat, acesta nu a dorit să comenteze informaţia în niciun fel.

Liciniu Lupu este căsătorit cu un medic, Alexandra Petria Lupu, fost purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Nici aceasta nu a dorit să dea declaraţii.

Atât Liciniu Lupu, cât şi Alexandra Petria provin din familii potente financiar în Sibiu, Liciniu fiind descendentul unei mari familii de istorici, iar Alexandra Petriaeste fiica unor economişti recunoscuţi.

ANAF face verificări în ceea ce priveşte cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din ţară, de aproape 160.000 de lei, obţinută de un părinte din Sibiu. Verificările ANAF vin în contextul în care topul indemnizaţiilor pentru creşterea şi îngrijirea copilului este condus de un părinte din Sibiu, cu venituri lunare de 187.158 lei şi o indemnizaţie de 159.084 lei, venit realizat ca membru asociat sau persoană autorizată să desfăşoare o activitate independentă.

Directorul AJPS Sibiu, Ioan Boţa, declara, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că indemnizaţia a fost suspendată temporar, beneficiarului urmând să îi fie verificate încă o dată veniturile, iar dacă nu vor apărea discrepanţe, acesta va încasa în luna septembrie şi banii pentru luna august.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici