Bărbatul care şi-a decapitat mama are grave probleme psihice (Video)

Ieşeanul care şi-a decapitat mama, i-a pus capul pe pervaz şi s-a aruncat de la etajul doi al blocului în care locuia are grave probleme psihice, el urmând să rămână internat la Spitalul Socola pentru tratament, au decis, joi, membrii comisiei care au realizat expertiza psihiatrică în acest caz.

36 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care şi-a decapitat mama are grave probleme psihice (Video)

Bărbatul care şi-a decapitat mama are grave probleme psihice (Video)

"Bărbatul are un comportament delirant, cu halucinaţii auditive, adică aude vocile unor rude decedate care îi spun ce să facă. Va rămâne internat la Socola pentru tratament. Institutul de Medicină Legală (IML) este cel care va trebui să stabilească cu exactitate dacă avea discernământ sau nu în momentul comiterii crimei”, a declarat, joi, conf. dr. Călin Scripcaru, managerul Spitalului "Socola" din Iaşi.

La rândul său, şeful IML Iaşi, Vasile Astărăstoae, a spus că vor fi analizate toate datele existente, iar în cel mult două săptămâni va fi dat un verdict asupra discernământului bărbatului.

Florin Aştefănoaiei (39 de ani), care şi-a ucis mama la începutul lunii iulie, tăindu-i gâtul, iar apoi i-a aşezat capul pe pervaz şi s-a aruncat în gol, le-a spus anchetatorilor că a recurs la acest gest întrucât a auzit nişte voci care i-au spus să facă acest lucru.

Potrivit medicilor, bărbatul a mai avut tentative de a se sinucide. Imediat după comiterea crimei, bărbatul a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la picior, iar în urmă cu o săptămână a fost transferat la Spitalul Socola, unde se află internat şi în prezent.

În funcţie de concluzia reprezentanţilor IML Iaşi privind discernământul său în momentul comiterii crimei, bărbatul ar putea fi internat pe viaţă la Spitalul din Grajduri, unde sunt aduşi pacienţii cu probleme psihice care au săvârşit fapte grave sau va fi deferit Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici