Bărbatul decedat după protestul din faţa Primăriei sectorului 5 avea de recuperat 50.000 de euro

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, care a murit de inimă după ce a fost imobilizat în timp ce protesta în faţa Primăriei sectorului 5, unde ameninţa că îşi dă foc, fusese înşelat cu 50.000 de euro, susţin surse judiciare.

377 afișări
Imaginea articolului Bărbatul decedat după protestul din faţa Primăriei sectorului 5 avea de recuperat 50.000 de euro

Bărbatul decedat după protestul din faţa Primăriei sectorului 5 avea de recuperat 50.000 de euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Poliţiştii Serviciului Omoruri au declanşat, luni, o anchetă, după ce Teodor Ecaterin Georcăceanu, în vârstă de 60 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost imobilizat de un echipaj de poliţie şi mai mulţi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Georcăceanu şi partenerul său de afaceri, Mihai Bistran, din Mogoşoaia au ameninţat că îşi dau foc cu o butelie de aragaz în faţa Primăriei sectorului 5, pe motiv că primarul Marian Vanghelie ar refuza să-i primească în audienţă.

După intervenţia autorităţilor, lui Georcăceanu i s-a făcut rău şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Colţea, însă medicii nu au reuşit să îl salveze.

Ca urmare, poliţiştii au deschis un dosar de moarte suspectă şi au audiat mai multe persoane.

Surse judiciare au afirmat că, în spatele demersului celor doi bărbaţi s-ar afla o datorie în valoare de 50.000 de euro, pe care cei doi încercau s-o recupereze.

Conform surselor citate, Georcăceanu şi Bistran semnaseră un contract de prestări servicii cu o societate comercială care, la rândul ei, obţinuse un contract cu Primăria sectorului 5.

La finalizarea lucrărilor, primăria ar fi virat banii în contul firmei contractante, însă reprezentanţii societăţii nu ar fi virat, la rândul lor, cei 50.000 de euro către Georcăceanu şi Bistran.

Considerându-se înşelaţi, aceştia ar fi avut o serie de discuţii cu reprezentanţii primăriei, care le-ar fi explicat, însă, că discuţiile sunt inutile în condiţiile în care cei doi nu au semnat niciun contract cu instituţia, ci cu o firmă particulară.

Dosarul morţii lui Teodor Ecaterin Georcăceanu urmează să fie închis după ce marţi, medicii legişti au încheiat necropsia acestuia şi au concluzionat că decesul a survenit unei tulburări cardiace provocate de o afecţiune mai veche şi nu a fost provocată ca urmare a vreunei agresiuni comise de poliţiştii şi pompierii care l-au imobilizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici