Bărbatul din Războieni, acuzat că şi-a ucis mama şi vecinul, a fost reţinut şi va fi expertizat psihiatric

Bărbatul de 43 de ani, din comuna Războieni, care şi-a ucis mama şi vecinul, a fost reţinut pentru 24 de ore. Miercuri va fi prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptei.

196 afișări
Imaginea articolului Bărbatul din Războieni, acuzat că şi-a ucis mama şi vecinul, a fost reţinut şi va fi expertizat psihiatric

Bărbatul din Războieni, acuzat că şi-a ucis mama şi vecinul, a fost reţinut şi va fi expertizat psihiatric

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, Virginel Cornea, suspectul Constantin Brumă, care marţi şi-a omorât mama şi vecinul, nu a cooperat deloc cu anchetatorii, refuzând să spună de la ce a pornit scandalul.

„A fost reţinut pentru 24 de ore, pentru omor calificat, tentativă de omor şi ultraj. Urmează a fi prezentat Tribunalului Neamţ, în cursul zilei de miercuri, cu propunere de arestare preventivă. El nu a dat nicio explicaţie, nu a comunicat, urmează ca ancheta să stabilească exact împrejurările şi mobilul care a condus la aceste fapte. În cauză se va dispune o expertiză medico-legală psihiatrică. Dacă se stabileşte că el nu a avut discernământ în momentul comiterii faptelor, soluţia este internarea lui. Dacă se stabileşte că a avut discernământ, evident că urmează trimiterea în judecată. Propunerea de arestare oricum va fi făcută, pentru că expertiza durează”, a declarat Cornea.

Anchetatorii susţin că suspectul Constantin Brumă a atacat-o şi omorât-o, marţi dimineaţă, pe mama sa, iar ţipetele femeii de 71 de ani au fost auzite de un vecin care a sărit în ajutor. Vecinul, un bărbat de 78 de ani, a fost înjunghiat mortal şi el.

În momentul intervenţiei, la faţa locului a mers şi soţia acestuia, care a fost rănită şi se află la spital.

Pentru imobilizarea suspectului, unul dintre poliţiştii trimişi la faţa locului a tras patru focuri de armă, iar un alt agent a fost rănit de agresor.

„A continuat acţiunea agresivă cu cuţitul şi cu o sapă pe care o luase din curte şi i-a produs leziuni şi agentului”, a mai spus Virginel Cornea.

Reprezentanţii IPJ Neamţ susţin că poliţistul se află în afara oricărui pericol.

„Este în stare stabilă. Este rănit uşor. Nu a rămas internat”, a precizat Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Bărbatul de 78 de ani care a încercat să o apere pe mama ucigaşului şi a sfârşit prin a fi şi el omorât va fi înmormântat joi, potrivit primarului comunei Războieni,  Bogdan Ţarălungă.

„Am vorbit cu fiul său. Am întrebat şi în ce stare se află soţia bărbatului decedat, care a fost rănită şi ea în momentul altercaţiei. A fost stabilizată, este la ATI, la Spitalul Roman. Şi-a revenit. Joi va avea loc înmormântarea soţului său”, susţine Bogdan Ţarălungă.

Reprezentanţii Primăriei susţin că bărbatul în vârstă de 43 de ani este angajat al Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni şi nu a creat probleme în localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici