Bărbatul imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen la Vatra Dornei a murit/ Reacţia jandarmeriei

Bărbatul din Vatra Dornei care vineri seară a ajuns în stare gravă la spital după ce, reclamat că a atins în mod idecent o fetiţă, a fost imobilizat cu spray lacrimogen, a murit.

8042 afișări
Imaginea articolului Bărbatul imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen la Vatra Dornei a murit/ Reacţia jandarmeriei

Bărbatul imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen la Vatra Dornei a murit

Potrivit unor surse locale, bărbatul din Vatra Dornei a murit sâmbătă dimineaţă la spital.

„S-a declarat decesul sâmbătă în jurul orei 11. Dosarul este instrumentat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi", a declarat, pentru MEDIAFAX, insp. Corina Dumitraş, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Mircea Macovei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul fusese adus la spital în stop cardiorespirator, resuscitat şi ventilat mecanic.

„A fost internat pentru supraveghere. În cursul dimineţii, din cauza fenomenelor simptomatologice digestive, s-a intervenit chirurgical şi s-a găsit un infrarct enteromezenteric masiv. S-a intervenit chirurgical, însă la ora 11 s-a declarat decesul”, a spus Mircea Macovei.

Bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, vineri seara, într-o altercaţie cu jandarmii din oraş.

Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen.

Medicii de la Spitalul din Vatra Dornei suspectau că bărbatul suferise un infarct.

Incidentul în urma căruia bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară. Tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă.

Reacţia Jandarmeriei Suceava, după decesul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen

Potrivit jandarmilor, s-a folosit sprayul lacrimogen deoarece bărbatul a devenit recalcitrant şi agresiv. După ce acesta a leşinat, a fost chemată imediat ambulanţa, iar echipajul medical l-a stabilizat, bărbatul fiind în viaţă în momentul în care a fost transportat la spital.

„O patrulă de jandarmerie care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii şi Tineret a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectacolcun bărbat a atins-o în mod indecent şi repetat pe fiica sa, în vârstă de 12 ani. Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză şi i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identităţii. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant şi agresiv, jandarmii fiind nevoiţi să folosească materialele de intervenţie din dotare. La scurt timp bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat şi transportat la spitalul din localitate”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Jandarmeria Suceava.

Taguri:
bărbat,
comă,
jandarmi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici