Bărbatul incendiat în iulie în curtea unei şcoli din Bucureşti era mort deja

Medicii legişti au stabilit, după finalizarea testelor speciale de laborator, că bărbatul găsit, în luna iulie, într-o curte a Grupului Şcolar Electronică Industrială din Bucureşti avea răni provocate de arsuri, dar acestea nu aveau "caracter vital".

128 afișări
Imaginea articolului Bărbatul incendiat în iulie în curtea unei şcoli din Bucureşti era mort deja

Bărbatul incendiat în iulie în curtea unei şcoli din Bucureşti era mort deja (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Au fost necesare analize foarte complexe şi de mare fineţe pentru a stabili dacă bărbatul era mort înainte de a fi fost incendiat. Raportul legiştilor arată că "leziunile de arsură nu aveau caracter vital".

În 21 iulie, directorul medical al INML, Cristian Curcă, explica faptul că la acel moment nu se putea spune cu certitudine dacă bărbatul a murit prin incendiere sau dacă ar fi decedat înainte de acest fapt, întrucât este nevoie de un set de analize de laborator (reacţie vitală) al căror rezultat va fi cunoscut probabil peste câteva luni.

În schimb, ceea ce medicii legişti au spus cu certitudine de la început a fost facptul că bărbatul nu a fost împuşcat şi nu a existat nicio altă urmă care să indice că s-ar fi folosit un alt tip de armă, de exemplu o armă albă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara, în iulie, că victima avea în jur de 1,63-1,64 de metri înălţime, aproximativ 60 de ani şi avea tenul deschis la culoare, potrivit rezultatelor expertizei medicale antropologice.

Bărbatul avea păr de culoare şanten închis şi ochi căprui-verzui. Acesta suferise o intervenţie chirurgicală la femurul drept, unde avea o placă metalică.

Între piciorul stâng şi cel drept există o diferenţă de un centimetru, astfel că bărbatul şchiopăta vizibil.

Autorităţile au fost sesizate, în 21 iulie, în jurul orelor 3.00-4.00, de locatari ai blocului din apropierea şcolii care spuneau că au auzit o bubuitură. Locatarii, împreună cu paznicul şcolii, au mers în curtea din spatele Grupului Şcolar, unde au văzut bărbatul incendiat şi au stins cadavrul.

În 27 iulie, criminaliştii şi poliţiştii Serviciului Omoruri din Bucureşti au identificat bărbatul, fiind vorba despre un braşovean de 54 de ani care venise în Capitală în 19 iulie.

Procurorii şi poliţiştii au stabilit că victima este Vasile Tătaru, de 54 de ani, din judeţul Braşov, fapt confirmat şi de analiza ADN, potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Poliţiei Capitalei.

În urma investigaţiilor si audierilor, a rezultat faptul că acesta a plecat de acasă în 19 iulie, cu un maxi-taxi, în direcţia Bucureşti şi a ajuns în aceiaşi zi în zona Bucur Obor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici