Bărbatul suspectat că l-a ucis pe afaceristul Mihai Ionescu, pus sub control judiciar de instanţă

Alexandru Găină, principalul suspect în cazul asasinării omului de afaceri Mihai Ionescu, în iulie 1998, a fost pus, joi, sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile de judecătorii Tribunalului Bucureşti, hotărârea nefiind definitivă.

247 afișări
Imaginea articolului Bărbatul suspectat că l-a ucis pe afaceristul Mihai Ionescu, pus sub control judiciar de instanţă

Bărbatul suspectat că l-a ucis pe afaceristul Mihai Ionescu, pus sub control judiciar de instanţă (Imagine Liviu Maftei / Mediafax Foto)

Alexandru Găină, reţinut de procurorii Capitalei pentru că l-ar fi ucis pe omul de afaceri Mihai Ionescu, a fost prezentat, joi, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzaţia de omor calificat. Judecătorii au respins propunerea parchetului şi au dispus ca Alexandru Găină să fie plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, decizia fiind executorie dar nu şi definitivă. Anchetatorii au posibilitatea să facă contestaţie la instanţa superioară, Curtea de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri Mihai Ionescu a fost ucis la data de 15 iulie 1998, fiind împuşcat în timp ce se afla la volanul autoturismului, în faţa locuinţei sale situate în sectorul 2.

"În perioada 2014-2016, pe lângă alte activităţi specifice, au fost reaudiaţi peste 40 de martori, au fost efectuate numeroase identificări de persoane din planşă fotografică şi au fost reevaluate listingurile telefonice din perioada săvârşirii faptei", anunţau procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti printr-un comunicat de presă.

Miercuri, procurorii l-au reţinut pe Alexandru Găină pentru 24 de ore după ce au făcut percheziţii la locuinţa acestuia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici