Bărbatul suspectat că l-a ucis pe omul de afaceri Mihai Ionescu a fost reţinut

Alexandru Găină, principalul suspect în cazul asasinării omului de afaceri Mihai Ionescu, în iulie 1998, a fost reţinut de procurori pentru omor calificat.

2235 afișări
Imaginea articolului Bărbatul suspectat că l-a ucis pe omul de afaceri Mihai Ionescu a fost reţinut

Bărbatul suspectat că l-a ucis pe omul de afaceri Mihai Ionescu a fost reţinut

Omul de afaceri Mihai Ionescu a fost ucis la data de 15 iulie 1998, fiind împuşcat în timp ce se afla la volanul autoturismului, în faţa locuinţei sale situate în sectorul 2.

"În perioada 2014-2016, pe lângă alte activităţi specifice, au fost reaudiaţi peste 40 de martori, au fost efectuate numeroase identificări de persoane din planşă fotografică şi au fost reevaluate listingurile telefonice din perioada săvârşirii faptei", anunţă procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti printr-un comunicat de presă.

Miercuri, procurorii l-au reţinut pe Alexandru Găină pentru 24 de ore după ce au făcut percheziţii la locuinţa acestuia.

"Din probele administrate în cauză a reieşit faptul că, după o supraveghere prealabilă în vederea pregătirii comiterii faptei, Găină Alexandru Constantin a executat trei focuri cu o armă letală procurată în acest scop, în direcţia victimei I.M., provocându-i plăgi în zona toracelui, leziuni grave care în scurt timp au condus la decesul acesteia", explică procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Alexandru Găină, fiul unui fost colonel din cadrul Ministerului de Interne, ar fi acţionat la comandă, în condiţiile unor împrumuturi pe care mai mulţi italieni le datorau celui decedat, anchetatorii colaborând cu autorităţile judiciare italiene pentru rezolvarea acestui caz.

Alexandru Găină a fost de la începutul anilor 2000 şi până de curând, cercetat, judecat şi închis în numeroase dosare penale pentru fapte precum furt, viol, fals de indentitate, fals intelectual, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici