Bareme BACALAUREAT 2015. Cum se rezolvau şi cum se punctau subiectele de la matematică

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut astăzi la Bacalaureat 2015 proba la alegere a profilului. Baremele de la matematică le găsiţi mai jos.

13761 afișări
Imaginea articolului Bareme BACALAUREAT 2015. Cum se rezolvau şi cum se punctau subiectele de la matematică

BACALAUREAT 2015. Baremul de la probele de matematică

Baremul de la matematică-informatică

Baremul de la profilul tehnologic

Baremul de la ştiinţele naturii

Baremul de la profilul pedagogic

Subiectele date astăzi la matematică. Cum se rezolvau

La sesiunea iunie-iulie a Bacalaureat 2015 s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii înscrişi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de învăţământ zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral şi 2.540 la frecvenţă redusă, potrivit Ministerului Educaţiei.

REZULTATE BACALAUREAT 2015, pe Edu.ro. Notele obţinute de elevii de clasa a XII-a la BAC

Dintre candidaţii înscrişi la Bacalaureat 2015, 143.949 (76,89%) provin din promoţia curentă. Numărul absolvenţilor de liceu fără bacalaureat din promoţiile anterioare este de aproximativ 340.000, însă doar 24.996 s-au înscris pentru susţinerea examenului din sesiunea iunie-iulie 2015, reprezentând 23,11% din totalul înscrişilor.

Bacalaureat 2015 a început pe 8 iunie, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 26 iunie. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse, nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

Examenul de bacalaureat se va desfăşura doar în sălile în care sunt camere video de supraveghere. Comisiile de bacalaureat judeţene, respectiv cea a municipiului Bucureşti trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.

Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va luat măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.

Calendar Bacalaureat 2015

29 iunie 2015    Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
30 iunie 2015    Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
1 iulie 2015        Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
3 iulie 2015        Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
6 iulie 2015        Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie 2015        Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 - 9 iulie 2015   Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2015      Afişarea rezultatelor finale

BACALAUREAT 2015. Subiectele date la biologie, geografie, chimie, fizică, anatomie, filosofie, informatică, economie, logică, sociologie şi psihologie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici