Barjă ucraineană, scufundată pe braţul Chilia al Dunării

O barjă sub pavilion ucrainean s-a scufundat, marţi, pe braţul Chilia al Dunării, cel mai probabil după ce s-a desprins de locul unde era ancorată, în portul ucrainean Izmail, şi a fost purtată de curenţi pe partea românească a braţului Chilia.

1 afișare

Barja aparţine unei societăţi comerciale ucrainene şi, cel mai probabil, era ancorată în portul ucrainean Izmail, de unde a ajuns, purtată de curenţi, pe partea românească a braţului Chilia.

Potrivit Căpităniei Zonale Tulcea, barja P 3126, proprietatea Ukrech Flot Ucraina, se află în dreptul localităţii Izmail, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de malul românesc, este răsturnată cu chila în sus şi este scufundată în proporţie de 80 la sută. Autorităţile tulcene spun că, din cauza poziţiei în care s-a scufundat barja, nu se ştie dacă aceasta era încărcată, dar nu există urme de poluare a Dunării.

Specialiştii Căpităniei Tulcea sunt de părere că barja era ancorată în portul Izmail şi, dintr-un motiv deocamdată necunoscut, s-a răsturnat, fiind apoi purtată de curenţi până aproape de malul românesc al Dunării, unde s-a scufundat.

Pentru siguranţa navigaţiei, Căpitănia Zonală Tulcea a solicitat Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi să semnalizeze luminos nava scufundată. De asemenea, proprietarul navei a fost notificat, prin agentul maritim Navlomar Constanţa, să înceapă în maximum zece zile operaţiunile de ranfluare.

O echipă formată de lucrători ai Căpităniei Zonale Tulcea, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, a declanşat o anchetă pentnru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici