Bârlad: Berea băută de tânărul ajuns în spital conţinea insecticid

Institutul de Criminalistică din cadrul IGPR a stabilit că berea la cutie băută de un tânăr de 36 de ani din Bucureşti, internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, conţinea insecticid, acelaşi identificat şi în lichidul stomacal al bărbatului.

29 afișări
Imaginea articolului Bârlad: Berea băută de tânărul ajuns în spital conţinea insecticid

Bârlad: Berea băută de tânărul ajuns în spital conţinea insecticid

Expertizele făcute de Institutul de Criminalistică Bucureşti au evidenţiat că probele prelevate din cutia de bere conţin un insecticid carbamic, unul interzis a se mai comercializa, în prezent, pe piaţa din România.

Pe baza rezultatului analizelor, poliţiştii vasluieni vor relua ancheta suspendată în urmă cu aproape o lună, atunci când a avut loc incidentul.

"Era previzibil ca în cutia de bere să existe aceeaşi substanţă toxică depistată în lichidul stomacal în urma analizelor de laborator făcute separat de Institutul de Medicină Legală Iaşi. Se vor face verificări pentru a se stabili în ce condiţii a ajuns acel insecticid în cutia de bere cumpărată de la un chioşc din municipiul Bârlad", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Medicii legişti stabiliseră că bărbatul care a ajuns în comă la spital după ce a băut dintr-o cutie de bere cumpărată de la un chioşc din municipiul Bârlad s-a intoxicat cu insecticid.

Potrivit raportului comunicat Poliţiei Bârlad de către Institutul de Medicină Legală Iaşi, în lichidul stomacal al bărbatului a fost depistat un insecticid a cărui comercializare este interzisă pe piaţă.

"În lichidul stomacal al bărbatului intoxicat s-a găsit un insecticid carbamic, destinat tratamentului unor plante", declara, luni, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vaslui.

În 18 februarie, un tânăr de 36 de ani din Bucureşti, aflat la rude în municipiul Bârlad, a ajuns în stare gravă la spital, fiind diagnosticat de medici cu intoxicaţie involuntară cu o substanţă necunoscută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici