Băsescu a făcut miercuri vizita medicală anuală. Spitalul Militar anunţă joi rezultatele

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, miercuri, vizita medicală anuală, rezultatele urmând să fie comunicate public de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" în cursul zilei de joi, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

546 afișări
Imaginea articolului Băsescu a făcut miercuri vizita medicală anuală. Spitalul Militar anunţă joi rezultatele

Traian Basescu (Imagine:Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a efectuat în cursul zilei de miercuri, 28 decembrie, vizita medicală anuală", se arată într-un anunţ postat miercuri pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, rezultatele vor fi comunicate public de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" în cursul zilei de joi, 29 decembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a fost la Spitalul Militar Central pentru un control medical şi la sfârşitul lunii februarie 2010. Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, declara atunci că preşedintele Traian Băsescu a efectuat în 27 februarie controlul medical anual, făcut de o comisie formată din 13 medici specialişti, conform unei hotărâri a CSAT din 2007 şi a susţinut că şeful statului este "foarte sănătos".

Turcan menţiona atunci că "legea prevede o comisie medicală compusă din 13 medici specialişti în cadrul Spitalului Militar, conform unei hotărâri a CSAT 166 din 20 decembrie 2007" şi că "această comisie efectuează un control complet, pe specialităţi, după ce în prealabil sunt recoltate probe de sânge".

El preciza că această comisie medicală prezintă concluziile sub forma unui raport pe care îl înaintează preşedintelui, iar legea nu prevede ca analizele sau rezultatele acestora să fie date publicităţii.

În aprilie 2010, preşedintele declara, la B1 Tv, că ar publica bucuros rezultatele analizei medicale la care a fost supus, dar aceasta nu este gata din cauza faptului că aparatul de RMN de la spitalul unde a făcut vizita medicală este stricat şi investigaţiile au fost amânate.

"Mi-au făcut un tomograf, nu ştiu care, cel care ţi se face la cap, la plămâni, la nu ştiu ce şi mai este un aparat, că la mine o vizită medicală nu durează, îţi ia astăzi sângele, vin rezultatele la sânge, la urină, la ce mai e şi abia pe urmă te bagă prin toată comisia aia de 13 medici, deci durează vreo şase ore o vizită medicală. Raportul mi s-a făcut, dar mai trebuie făcut şi acest control, RMN-ul, pentru a fi completă vizita medicală", spunea atunci Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a mai fost consultat în august 2010 la Spitalul Militar Central din Bucureşti, de şeful secţiei ORL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici