Băsescu a graţiat o femeie cu şase copii, condamnată pentru furt

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de graţiere pentru Irina Maria Lungu, mamă a 6 copii minori, cu vârste cuprinse între 3 ani şi 16 ani, care fusese condamnată la un an închisoare pentru că furase un sac de cartofi.

71 afișări
Imaginea articolului Băsescu a graţiat o femeie cu şase copii, condamnată pentru furt

Băsescu a graţiat o femeie cu şase copii, condamnată pentru furt

"Din motive umanitare, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretul de graţiere, pentru Irina Maria Lungu , pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 1 an închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis, joi, MEDIAFAX.

Irina Lungu din satul bistriţean Dumitra, mamă a şase copii între 4 şi 17 ani, a plâns de bucurie, după zece ani de aşteptare, speranţă şi teamă, la vestea că a fost graţiată de preşedintele Traian Băsescu, după ce fusese condamnată la un an de închisoare pentru că a furat un sac cu cartofi.

O casă din Dumitra în care miroase a îngrăşământ, fiind vechi sediu al unui depozit agricol de substanţe toxice, este locul care pentru familia Lungu se numeşte "acasă".

Vineri, Irina Lungu, mamă a şase copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani a fost graţiată de preşedintele Traian Băsescu după ce a fost condamnată, în urmă cu un deceniu, la pedeapsa cu închisoarea de un an, fiind acuzată că a furat un sac cu cartofi.

Nimănui nu i-a venit să creadă, iar vocea de la telefon care le-a dat vestea, cea a viceprimarului din sat, i-a lăsat muţi pe toţi cei opt membri ai familiei care s-au strâns în jurul mamei într-un cerc să o îmbrăţişeze.

Povestea Irinei este demnă de un film. În urmă cu zece ani, avea doar 24 de ani şi îl iubea pe Marius, mai tânăr decât ea cu şase ani. El nu avea serviciu, era certat cu legea, dar aveau împreună două fetiţe. Cei patru au rămas fără mâncare, iar Marius a furat un sac cu cartofi de la vecini. Cineva i-a învăţat să îi mintă pe poliţişti că autoarea faptei a fost Irina. Femeia a încercat, de fapt, să ia asupra ei fapta bărbatului fiindcă spera să scape de pedeapsă, fiind şi atunci însărcinată. Judecătorii nu au iertat-o. Au emis pe numele ei mandat de arestare preventivă, iar două săptămâni a stat departe de cele două fetiţe pe care le avea acasă, Georgiana, care acum are 17 ani, şi Denia, de 11 ani.

Marius a făcut un an de închisoare. Irina a început să se teamă că nu va scăpa nici ea, aşa că, de atunci, a făcut din copiii ei un scut. A născut de fiecare dată când poliţia era la uşa ei să o ducă după gratii. Oamenii legii nu au avut ce să-i facă. Au lăsat-o să-şi crească micuţii. Teama femeii că nu va scăpa a crescut o dată cu copiii. Cel mai mic, Robert, are acum patru ani.

Vineri, a venit însă vestea cea bună: Irina, care în ultima vreme nu a mai rezistat fără calmante, a fost iertată. Femeia a plâns, a râs, şi-a luat în braţe copiii. Tot nu-i vine să creadă.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici