Băsescu a promulgat legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a de muncă, după ce actul a fost atacat la Curtea Constituţională de către Guvern, iar judecătorii instituţiei au respins demersul Executivului.

34 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promulgat legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a

Băsescu a promulgat legea de majorare a pensiilor pentru grupele I şi a II-a (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, şeful statului a semnat decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare.

Deputaţii au adoptat, în luna septembrie, cu 173 de voturi "pentru", 35 de voturi "împotrivă" şi şapte abţineri, o iniţiativă legislativă privind majorarea pensiilor pentru grupele I şi a II-a de muncă, de la 1 ianuarie 2009. Iniţiativa legislativă modifică Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare.

Nemulţumit de adoptarea legii, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în cazul iniţiativei de majorare a pensiilor pentru grupele I şi II de muncă, motivând că nu au fost prevăzute fondurile necesare şi sunt prevăzute elemente discriminatorii.

Judecătorii Curţii au decis însă că Legea este constituţională şi că mărirea asigurărilor sociale se justifică în mod obiectiv şi rezonabil, problema finanţării ţinând de relaţia dintre Parlament şi Guvern.

De asemenea, preşedintele a semnat, sâmbătă, decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.7/2008 pentru modificarea anexei la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.117/1999 privind salarizarea personalului Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi pentru promulgarea Legii pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici