Băsescu a promulgat legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că a promulgat legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie, de la 1 octombrie.

265 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promulgat legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie

Băsescu a promulgat legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie

Şeful statului a spus că legea respectă criteriile de constituţionalitate şi consideră oportună promulgarea acesteia.

Conform lui Băsescu, legea salariilor profesorilor este constituţională, aşa cum a stabilit CC.

Al doilea element pe care îl are în vedere preşedintele este conformitatea legii, şi, sub acest aspect, atenţia preşedintelui se îndrepată către respectarea obligaţiilor internaţionale asumate, iar din acest punct de vedere legea salarizării profesorilor se încadrează în obiectivele strategiei Lisabona.

Al treilea aspect pe care preşedintele îl analizează este oportunitatea promulgării, având ca unică alternativă întoarcerea legii la Parlament

"Am considerat că această lege este oportună pentru că, între toate partidele, s-a semnat un pact pentru educaţie, la care s-au raliat trei federaţii sindicale mari", a declarat şeful statului, subliniind că "performanţa fără bani este imposibilă".

Băsescu: Nu creşterea salariilor împiedică investiţiile ci lipsa de interes pentru banii europeni

Băsescu speră că majorarea salariilor profesorilor nu va genera tensiuni sindicale

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici