Băsescu a semnat revocarea lui Dan Voinea

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind revocarea din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a generalului maior magistrat Dan Voinea, informează Preşedinţia.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat revocarea lui Dan Voinea

Băsescu a semnat revocarea lui Dan Voinea (Imagine: Mediafax Foto)

Generalul magistrat Dan Voinea a contestat la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) revocarea sa din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiilor parchetelor militare din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În plângerea sa, Dan Voinea a criticat hotărârea Secţiei de procurori a CSM care a avizat propunerea de revocare a sa din funcţie, pe motiv că această decizie trebuia luată de plen.

De asemenea, generalul magistrat a criticat faptul că i s-ar fi încălcat dreptul la apărare din cauză că avocatul său a fost declarat incompatibil.

Pe de altă parte, Voinea a susţinut în plângere că nu i s-au admis probe în apărare, cum ar fi audierea unor martori.

Cererea a fost înregistrată miercuri.

Secţia pentru procurori a CSM a admis, în urmă cu o săptămână, cererea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de revocare a magistratului Dan Voinea, din funcţia de procuror şef adjunct de la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instanţei supreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici