Băsescu acuză blocarea marilor dosare de corupţie

Preşedintele Traian Băsescu a semnalat, miercuri, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public pe 2008, că multe dosare mari de corupţie sunt blocate în instanţe, neprimind o soluţie.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu acuză blocarea marilor dosare de corupţie

Băsescu acuză blocarea marilor dosare de corupţie

Băsescu a ţinut să precizeze că nu spune că aceste dosare trebuie să primească o soluţie sau alta, ci numai că este necesar ca aceste cazuri să primească o soluţie.

"A apărut parcă o teamă de a judeca astfel de dosare, ceea ce este inadmisibil. Remarc că procurorii duc astfel de dosare până în instanţă, deci nu este neapărat un reproş adresat dumneavoastră", a spus Băsescu procurorilor prezenţi la bilanţ.

Băsescu a mai spus că înţelege gravitatea refuzului de a aplica hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

El a menţionat că din 2005 până în prezent a graţiat de multe ori oameni care au ajuns în penitenciare pentru refuzul de a se conforma unor astfel de hotărâri.

El a precizat că nu a luat deciziile de graţiere împotriva hotărârilor justiţiei, ci pentru că în respectivele cazuri erau implicaţi fie bătrâni fără posibilităţi şi bolnavi sau femei cu foarte mulţi copii, făcuţi tocmai pentru ca acestea să nu ajungă în penitenciare.

În acest context Băsescu i-a rugat pe procurorii prezenţi la bilanţ să observe diferenţe între modul în care este aplicată legea pentru oamenii fără posibilităţi şi pentru cei care sunt bine poziţionaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici