Băsescu: Am convingerea că se vor depune eforturi pentru ca tranziţia grădiniţă-şcoală să fie lină

Preşedintele Traian Băsescu a adresat un mesaj cu prilejul începerii noului an şcolar, afirmând că învăţământul are nevoie de predictibilitate şi că este convins că cei implicaţi în educaţie vor depune în continuare eforturi pentru ca tranziţia de la grădiniţă la şcoală să fie cât mai lină.

171 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am convingerea că se vor depune eforturi pentru ca tranziţia grădiniţă-şcoală să fie lină

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"La început de drum am convingerea că toţi actorii implicaţi în educaţie vor depune în continuare eforturi pentru ca tranziţia celor mici de la grădiniţă la şcoală să fie cât mai lină. Este important că în acest an niciun copil care a împlinit vârsta de 6 ani nu se va afla în afara sistemului de învăţământ", a afirmat preşedintele Băsescu în mesajul care a fost citit luni dimineaţă de consilierul prezidenţial pentru educaţie, Daniel Funeriu, la deschiderea Şcolii Profesionale Germane Kronstadt din Braşov, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Băsescu arată că acest an şcolar este "unul deosebit, întrucât el va prezenta elevilor şi părinţilor două noutăţi importante, de care România are nevoie pentru dezvoltarea sa: introducerea unui învăţământ profesional relevant şi introducerea învăţământului obligatoriu de la vârsta de 6 ani, care va începe din acest an cu clasa pregătitoare".

"Ambele măsuri izvorăsc din Pactul Naţional pentru Educaţie, asumat de toate partidele politice parlamentare din România precum şi de o bună parte din societatea civilă. Noua lege a educaţiei a făcut posibile aceste noutăţi", a evidenţiat şeful statului.

Totodată, el a subliniat că "sistemul de învăţământ are nevoie de stabilitate şi predictibilitate".

"Elevii necesită o atenţie sporită atât din partea cadrelor didactice şi a părinţilor, cât şi din partea autorităţilor locale şi centrale. Cu toţi putem să contribuim la crearea unui sistem de educaţie performant, care să ducă societatea românească la un nivel de competitivitate europeană", mai afirmă Traian Băsescu în mesajul său.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea noului an şcolar, că, din punctul lui de vedere, este necesar şi util ca "faimoasa clasă pregătitoare" să funcţioneze de anul viitor în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile "au dat bătăi de cap părinţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici