Băsescu: Amestecul între procurori şi judecători decredibilizează actul de justiţie

Preşedintele PMP Traian Băsescu a susţinut, marţi, că „amestecul” între procurori şi judecători decredibilizează actul de justiţie, el arătând că, din punctul său de vedere şi al PMP, un procuror care vrea să devină judecător trebuie să „o ia de la bază” şi să dea examen.

475 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Amestecul între procurori şi judecători decredibilizează actul de justiţie

Băsescu: Amestecul între procurori şi judecători decredibilizează actul de justiţie

„Ştiu cazuri de detaşaţi - de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov ajuns detaşat în Parchetul de pe lângă ÎCCJ iar acuma judecător la ÎCCJ şi responsabil de avizele de interceptare, de punere sub control tehnic a diverselor persoane, nu numai cele de siguranţă naţională. Punctul nostru de vedere e că atunci când un procuror vrea să se facă judecător trebuie să o ia de la bază, dă examen şi începe de la funcţia de judecător de judecătorie, stă 8 ani, poate să ajungă la Tribunal dacă trece examenul, mai stă 2 ani, poate să ajungă la Curtea de Apel dacă trece examenul şi aşa mai departe”, a spus Băsescu.

El a susţinut că „amestecul” între procurori şi judecători este cel care decredibilizează chiar actul de justiţie.

„Cum îţi imaginezi că ai în faţă un judecător care luna trecută era procuror? Acel om ani în şir a fost obişnuit să vadă în faţa lui infractori, nu să împartă dreptate, ci să fie acuzator public. Ori judecătorul nu are rolul de acuzator public. Să fii judecător este cu totul altă meserie decât cea de procuror”, a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici