Băsescu: Bugetul apărării reflectă capacitatea guvernului de a înţelege nevoia de securitate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Cincu, judeţul Braşov, unde a asistat la exerciţiul militar MILREX 07, că bugetul pentru apărare reflectă "capacitatea unui guvern de a înţelege nevoia de securitate", transmite corespoindentul MEDIAFAX.

3 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Bugetul apărării reflectă capacitatea guvernului de a înţelege nevoia de securitate

Băsescu: Bugetul apărării reflectă capacitatea guvernului de a înţelege nevoia de securitate

"Bugetul reflectă şi el capacitatea unui guvern de a înţelege nevoia de securitate şi de a garanta ceea ce este mai important pentru cetăţenii unei ţări, şi anume securitatea", a declarat Băsescu, întrebat cum apreciază bugetul alocat pentru apărare.

Şeful statului a asistat timp de aproximativ două ore la demonstraţiile militare desfăşurate la poligonul din Cincu, el apreciind, la final, că acestea au fost "perfecte". Întrebat ce anume i-a plăcut, Băsescu a răpuns: "Este greu să-ţi placă ceva anume atunci când vezi elemente de război, dar pot spune că trăiesc o senzaţie de securitate, ca cetăţean al acestei ţări".

Preşedintele a mai spus că execiţiul MILREX este cea mai mare aplicaţie a Armatei române din '90 încoace.

La demonstraţiile militare care s-au desfăşurat în poligonul Cincu a asistat şi ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu, care s-a declarat "destul de mulţumit" de bugetul alocat apărării.

"La nivelul Guvernului am purtat discuţii şi există posibilitatea de finanţare pentru a merge mai departe cu cele şase programe ale Armatei române pentru următorii opt-zece ani", a spus Meleşcanu.

El a precizat că în exerciţiul MILREX desfăşurat la Cincu, Capu Midia şi Smârdan au fost implicate toate forţele Statului Major, iar aplicaţiile au fost executate cu multă precizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici