Băsescu către funcţionarii publici: Sunteţi singura şansă pentru România

Preşedinele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Congresul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică "Publisind", că funcţionarii publici trebuie să îşi asume elaborarea politicilor publice, iar politicienii doar să decidă referitor la acestea.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu către funcţionarii publici: Sunteţi singura şansă pentru România

Băsescu către funcţionarii publici: Sunteţi singura şansă pentru România (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a spus că, în prezent, funcţionarii publici ignoră atribuţiile pe care le stabileşte statutul funcţionarilor publici, referitor la faptul că această categorie trebuie să se ocupe de elaborarea politicilor publice.

El a adăugat că funcţionarii publici ar trebui să îşi asume propunerea de obiective şi elaborarea modalităţilor de atingere a acestora, iar politicienii doar să decidă.

"Dumneavoastră sunteţi corpul de elită care ar trebui să pună la dispoziţia decidenţilor politici informaţia şi soluţia", a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că politicienii vorbesc despre politici publice "luni, în birouri permanente", menţionând însă că acele afirmaţii ale politicienilor nu se bazează pe expertiză în domeniul public.

"Trebuie să fiţi cei care îşi asumă administraţia şi soluţiile pentru modernizarea statului. Aveţi obligaţia de a fi parte într-un proiect care nu mai începe odată", a spus Băsescu, menţionând că nu vorbeşte de funcţionarii de la ghişeu, ci de cei aflaţi în spatele ghişeelor şi în spatele decidenţilor politici.

"Sunteţi singura şansă pentru România", le-a spus Băsescu funcţionarilor publici prezenţi la Congresul Federaţiei "Publisind".

El a adăugat că îşi menţine afirmaţiile făcute în discursul din Parlament potrivit cărora România nu are o problemă de cantitate în ceea ce priveşte funcţionarii publici, ci de calitate a prestaţiei şi eficienţei acestora, ceea ce se observă inclusiv în nemulţumirea populaţiei.

"Un stat nu poate funcţiona fără un corp de funcţionari publici care să apere interesele instituţiilor publice şi să fie mereu la dispoziţia cetăţeanului", a declarat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici