Băsescu către magistraţi: Puteaţi să ne faceţi un cadou, încetarea monitorizării României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în discursul rostit de Ziua Justiţiei, că magistraţii puteau face românilor un cadou frumos, încetarea monitorizării României de către UE, dar, din păcate, rezultatul muncii acestora este că monitorizarea va continua.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu către magistraţi: Puteaţi să ne faceţi un cadou, încetarea monitorizării României

Băsescu către magistraţi: Puteaţi să ne faceţi un cadou, încetarea monitorizării României (Imagine: Mediafax Foto)

"Interesantă chestiunea cu băieţi buni şi băieţi răi", a spus Băsescu, amendând discursul preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, care aprecia că este contraproductiv ca autoritatea judecătorescă să fie clasificată în băieţi buni şi băieţi răi, care ar indica modul în care să fie soluţionate dosarele şi îi mai şi ceartă pe magistraţi de ziua lor.

"După părerea mea băieţi buni şi răi sunt peste tot fie că discutăm de judecători şi de procurori - unde există oameni de excepţie - cum sunt şi fete bune şi fete rele", a susţinut preşedintele în debutul mesajului său către magistraţi.

Şeful statului a adăugat că la o zi de sărbătoare ar fi păcat să nu fie amintit de un lucru important care se întâmplă zilele acestea. "Este vorba de interesul naţional, domnule preşedinte Popa. Şi acesta ar fi constat dacă reauşeam să-l materializăm în încetarea monitărizării României. Puteaţi să ne faceţi nouă, celor 22 de milioane de români, un cadou: încetarea monitorizării", a explicat Băsescu.

Potrivit şefului statului, rezultatul este că "România este în continuare monitorizată".

"Ne-am angajat că vom remedia deficienţele din Justiţei într-un an şi jumătate. Aşa a fost convenit între Guvernul Românie şi reprezentanţii de la Bruxelles. Această întâlnire este dominată de eşecul justiţiei pe care-l vom confima în dpuă săptămânii. Justiţia nu este a dumneavostră, ci a românilor care trebuie să suporte un nou proces umilitor de monitorizare. Aroganţa niciunei puteri nu foloseşte nimănui, fie că e aroganţa puterii Executive în rapot cu românii sau celelat puteri, fie că e aroganţa justiţiei în raport cu românii şi celelalte puteri. Ideea utopică a separării puterilor, a nelucrării în comun, ne poate duce la un eveniment de acest gen. Nciunuia dintre noi nu-i va plăcea acest raport, el va reflecta realitatea de la noi. De aceea, domnilor procurori şi judecători, puterea judecătorească aparţine statului, iar eu mă adresez în calitate de şef al statului şi vă chem la parteneriat pentru a preveni ceea ce se poate întâmpla după terminarea monitorizării care ar putea duce la aplicarea clauzei de salvagradare şi scoaterea din Europa Justiţie", a declarat Băsescu.

El a subliniat că a venit la Ziua Justiţiei din respect pentru cei care-şi fac treaba cu responsablitate şi dragoste pentru meseria lor.

După încheierea discursului, preşedintele a părăsit sala, iar în drumul său către maşina prezidenţială, Băsescu i-a salutat şi a dat mâna cu turiştii aflaţi în faţa Hotelului Rex din staţiunea Mamaia, unde s-a sărbătorit Ziua Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici