Băsescu, către Mariana Câmpeanu: Doamna ministru, aştept Inspecţia Muncii

Preşedintele Traian Băsescu a avut, luni seară, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către noul ministru al Culturii, Puiu Haşotti, o discuţie cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, căreia i-a spus că aşteaptă Inspecţia Muncii la Administraţia Prezidenţială.

1343 afișări
Imaginea articolului Băsescu, către Mariana Câmpeanu: Doamna ministru, aştept Inspecţia Muncii

Băsescu, către Mariana Câmpeanu: Doamna ministru, aştept Inspecţia Muncii (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"Doamna Câmpeanu, aştept Inspecţia Muncii", i s-a adresat preşedintele ministrului Mariana Câmpeanu, iar apoi cei doi au mai avut un scurt schimb de replici înainte de a ieşi, împreună, din sala în care a avut loc ceremonia.

Ministrul Mariana Câmpeanu a declarat, luni, că la Ministerul Muncii s-a primit o cerere privind verificarea modului în care a fost angajat Daniel Funeriu la Administraţia Prezidenţială, aceasta urmând să fie analizată şi să se aplice prevederile legale.

"Ştiu că există această cerere la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS). Voi merge să o analizez şi vom aplica prevederile legale. Nu ştiu de ce această problemă, de atâta timp, nu este rezolvată de domnul Funeriu. Cred că este un lucru elementar, pe care îl cerem oricărei persoane care lucrează în România, să-şi echivaleze studiile, aşa cum şi nouă ni se cere când mergem în străinătate", a spus ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Pe de altă parte, ministrul Muncii nu exclude posibilitatea ca Daniel Funeriu să-şi fi rezolvat această problemă, însă, în opinia sa, acest lucru trebuie verificat.

"O să vădem. Poate că lucrurile sunt rezolvate între timp", a mai spus Câmpeanu.

Potrivit articolului 4 alineatul (1) din Legea 47/1994 privind serviciile din subordinea Preşedintelui României, "numirea sau eliberarea din funcţie a consilierilor prezidenţiali se face de către Preşedintele României."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici