Băsescu: Cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchetul General îşi vor putea face echipă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că se temporizează numirile în funcţiile de adjuncţi şi şefi de secţii în DNA şi Parchetul General pentru ca magistraţii care vor fi numiţi în toamnă la conducerea acestora să îşi poată face echipe cu care să lucreze.

320 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchetul General îşi vor putea face echipă

Băsescu: Cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchetul General îşi vor putea face echipă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vreau să ştiţi că cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchetul General vor avea posibilitatea să îşi facă o echipă cu care să ducă înainte evoluţiile pozitive din activitatea Parchetului General", a spus Băsescu, la conferinţa de prezentare a bilanţului Ministerului Public pe 2011.

De asemenea, el le-a spus angajaţilor din Ministerul Public că va miza şi în toamnă pe continuitate la conducerea Parchetului General şi DNA. "Şi nu fac niciun secret din a vă spune că, aşa cum am mizat în ultimii şase ani pe continuitate şi la Parchetul General, şi la DNA, la fel voi miza în continuare pe continuitate", a afirmat preşedintele.

El a arătat că nu există "niciun joc" legat de numirile în funcţiile de conducere ale Ministerului Public.

"Poate mulţi dintre dumneavoastră vă întrebaţi de ce nu se fac numirile pe funcţii, numirile definitive la vârful Parchetului General, mă refer la zona de adjuncţi, de şefi de secţii. La DNA suntem în aceeaşi situaţie. Vreau să ştiţi foarte bine că nu există niciun joc, există doar o intenţie pe care eu am discutat-o şi cu procurorul general şi cu procurorul-şef Daniel Morar. Amândoi îşi termină mandatele, domnul procuror-şef Daniel Morar şi-a terminat mandatul, are o prelungire de şase luni dată de procurorul general. Doamna procuror general îşi va termina mandatul la sfârşitul lunii octombrie, dacă nu mă înşel. Ideea este că şi munca în Ministerul Public este tot o muncă de echipă, iar mie mi-a plăcut întotdeauna să lucrez în echipă şi din discuţiile cu dânşii şi dânşii au avut succes pentru că au avut o echipă. Am considerat că este bine să temporizez numirile în aşa fel încât cu schimbarea procurorului general acesta să poată propune ministrului Justiţiei, pe urmă CSM şi în sfârşit preşedintelui o echipă cu care să lucreze", a explicat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici