Băsescu cheamă din concediu personalul primăriilor din zonele inundate

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, luni, revenirea din concedii a personalului administraţiei locale şi a serviciilor descentralizate din judeţele afectate de inundaţii, menţionând că situaţia de la faţa locului este dificilă.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu cheamă din concediu personalul primăriilor din zonele inundate

Băsescu cheamă din concediu personalul primăriilor din zonele inundate (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus că în zonele din nordul Moldovei şi din centrul acestei regiuni, pe care le-a vizitat sau le-a survolat, a văzut imaginea unei infrastructuri judeţene şi naţionale extrem de puternic afectată.

Potrivit preşedintelui, efectul va fi extrem de sever în zona socială şi în cea a infrastructurii de transporturi rutiere, feroviare, transporturi de electricitate şi de apă.

"Am văzut oameni disperaţi şi administraţii locale descompletate din cauza vacanţei", a spus Băsescu, precizând că nu este nimeni de blamat pentru această situaţie.

El a spus că instituţiile şi administraţiile locale trebuie să-şi cheme de urgenţă oamenii aflaţi în concediu înapoi la muncă, mai ales în Moldova, unde situaţia este dificilă, iar structurile locale, dacă nu sunt cu efectivele umane complete, nu vor putea face faţă efectelor inundaţiei.

Băsescu a cerut presei să mediatizeze din declaraţia sa "măcar apelul la solidaritate" faţă de cei afectaţi de inundaţii pe care l-a adresat instituţiilor şi cetăţenilor din judeţele care nu se confruntă cu situaţii asemănătoare celor din nordul Moldovei.

El a subliniat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă utilizează militari care muncesc deja de trei zile şi sunt "efectiv epuizaţi".

"Impresia de disperare este pregnantă", a spus Băsescu, menţionând că oamenii din zonele afectate au nevoie de încurajare de la oricine.

Şeful statului a spus că speră că subiectul nu va fi politizat, dar că este necesară prezenţa politicienilor în zonă, pentru că oamenii vor să-şi vadă miniştrii şi parlamentarii acolo, ocupându-se de problemele lor.

"Avem nevoie de solidaritate", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici