Băsescu: CNCD ar trebui să se sesizeze în privinţa bancurilor cu olteni, moldoveni, ardeleni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că CNCD ar trebui să se sesiseze şi în cazul bancurilor cu olteni, moldoveni, ardeleni, referindu-se la faptul că se află din nou în atenţia instituţiei pentru afirmaţiile referitoare la armeni, făcute la externarea sa din spital, după operaţia la tiroidă.

7 afișări
Imaginea articolului Băsescu: CNCD ar trebui să se sesizeze în privinţa bancurilor cu olteni, moldoveni, ardeleni

Băsescu: CNCD ar trebui să se sesizeze în privinţa bancurilor cu olteni, moldoveni, ardeleni

Băsescu a precizat că, atunci când a vorbit depre medicul Mircea Ghemigian numindu-l "armean competent" s-a gândit la faptul că a spus depre ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian că este incompetent.

Duminică, după discuţia cu jurnaliştii, de la ieşirea din Spitalul Militar Central, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la tiroidă, preşedintele a mulţumit echipei de medici şi, în timp ce-i strângea mâna doctorului Mircea Ghemigian, i-a spus: "În sfârşit văd şi eu un armean bun", după care a corectat şi a spus "un armean competent".

Un jurnalist a reclamat acest incident la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a anunţat că va judeca afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni, urmând să-l invite pe şeful statului pentru audieri, conform procedurii.

Monica Vasile, membru al Colegiului CNCD, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că după sesizarea primită luni "cazul Băsescu-comunitatea armeană" va urma procedura obişnuită pentru toate celelalte cercetări în legătură cu posibile fapte de discriminare. Potrivit regulilor după care CNCD funcţionează, înainte de luarea unei decizii cele două părţi implicate sunt chemate să dea explicaţii în legătură cu evenimentul cercetat. Părţile sunt citate şi se pot prezenta pentru audieri fie personal, fie printr-un reprezentant, însă au şi posibilitatea de a remite CNCD un punct de vedere scris.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, liberalul Varujan Vosganian, a apreciat, marţi, că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni reprezintă o insultă deosebit de gravă adresată acestei comunităţi din România şi arată că şeful statului este orbit de ură şi obsedat de ambiţii personale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici