Băsescu: Continui să aştept răspunsul ministrului Predoiu în legătură cu propunerea de la DNA

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi seara, la TVR, că încă aşteaptă un răspuns din partea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, privind procedura de schimbare a şefului DNA cu procurorul Monica Şerbănescu, magistrat care a primit aviz negativ din partea CSM pentru ocuparea funcţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Continui să aştept răspunsul ministrului Predoiu în legătură cu propunerea de la DNA

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Continui să-l aştept", a spus Băsescu, întrebat la TVR dacă a primit un răspuns de la ministrul Predoiu în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Daniel Morar cu Monica Şerbănescu în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Vinerea trecută, la o zi după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins propunerea ministrului în ceea ce o priveşte pe Şerbănescu, preşedintele Băsescu a declarat că aşteaptă un răspuns de la Predoiu, "dacă are ca prioritate interesul naţional sau alte interese".

Întrebat în legătură cu faptul că ministrul Justiţiei aşteaptă un răspuns de la şeful statului în legătură cu numirea Monicăi Şerbănescu la conducerea DNA, Băsescu a replicat că ar aştepta el un răspuns de la ministrul Justiţiei.

"Aş aştepta un răspuns de la el, dacă are ca prioritate interesul naţional sau alte interese", a spus Băsescu.

După ce CSM a avizat negativ propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu la DNA, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat că până nu se va termina procedura declanşată privind numirea acesteia, nu va face niciun fel de comentariu, însă a subliniat că aşteaptă cu optimism relativ actul final.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici