Băsescu critică sentinţele date la televizor de ziarişti "supradotaţi"

Preşedintele Traian Băsescu le-a atras atenţia, miercuri, procurorilor, la bilanţul Ministerului Public pe 2008, că trebuie să se obişnuiască să lucreze sub presiune publică şi a criticat faptul că unii ziarişti "supradotaţi" dau sentinţe la televizor.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu critică sentinţele date la televizor de ziarişti "supradotaţi"

Băsescu critică sentinţele date la televizor de ziarişti "supradotaţi"

Băsescu le-a spus procurorilor că ştie că aceştia lucrează sub presiune mediatică.

"Vedeţi de multe ori ziarişti supradotaţi care judecă ei la televizor", a spus Băsescu, la care cei prezenţi au izbucnit în râs. Şeful statului a explicat că din cauza acestor "sentinţe" date de unii jurnalişti la televizor cazurile de care se ocupă procurorii şi judecătorii par a fi simple.

Şeful statului i-a rugat pe procurori, în aceste condiţii, să reziste acestei presiuni publice. "Va trebui să ne obişnuim să ne facem treaba sub control public, uneori exagerat", a spus Băsescu.

Pe de altă parte el a subliniat că controlul public este specific unei democraţii şi este justificat în România în condiţiile în care serviciile publice nu se ridică încă la nivelul de aşteptare pe care îl au românii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici