Băsescu, despre corupţia din vămi: Dacă există un sistem mafiot de colectare, acela este sindicatul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că, dacă există un sistem mafiot de colectare din vămi, acesta este sindicatul, şeful statului respingând, în acest context, acuzaţiile la adresa lui Vasile Blaga.

59 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre corupţia din vămi: Dacă există un sistem mafiot de colectare, acela este sindicatul

Băsescu, despre corupţia din vămi: Dacă există un sistem mafiot de colectare, acela este sindicatul (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Eu afirmasem că în afacerea cu vămile nu sunt implicaţi oameni politici. (...) Pot să merg puţin mai departe şi să spun că dacă există un sistem mafiot de colectare, este sindicatul. Ştiu că asta nu place, dar e realitatea, dacă ne referim la vămi. Am văzut afirmaţii de la lideri sindicali că e un anume Petrescu cu Vasile Blaga... Mi se pare că sunt hazardate afirmaţiile. Ştiu cu certitudine că sindicatul, prin liderul său, e sistemul mafiot din vămi. Primul, cel mai aşezat, pentru că şefii de vămi s-au tot schimbat, dar e cineva care stă acolo ca o stâncă. Am în vedere un lider care face şi desface în sistemul vamal, dar nu spun un nume până când nu le vor spune instanţele. Pentru că dacă voi spune şi va coincide numele pe care-l spun cu ceea ce va rezulta din anchete DNA, o să spună toată lumea că a dat preşedintele indicaţii", a declarat Traian Băsescu la TVR.

El a adăugat că ştie "precis" că sistemul mafiot construit este dirijat de la vârful sindicatelor.

"Că aici sunt implicaţi şefi de vamă, foşti şefi de vamă, va trebui să spună cei de la sindicat. În zona sindicatelor există filonul solidităţii acestui sistem. Şefii de vămi se schimbă odată cu Guvernul. Nu am informaţii legate de vreun om politic care să fie implicat - miniştri, parlamentari - fără să susţin cumva că nu sunt numiri politice. Nu am informaţii că aceste numiri influenţate politic s-au transformat într-o variantă de drenare a banilor de la cei numiţi către respectivul politician. Poatre că anchetele vor demonstra altceva. (...) Eu vă spun că nu sunt credibile acuzaţiile la adresa domnului Blaga. Pe Blejnar nu-l cunosc", a mai spus şeful statului.

El a afirmat că, în mod cert, "poveştite lansate de Lincu, unul din lideriii sindicali, că la Blaga ar ajunge resursele", sunt o "intoxicare absolut ridicolă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici