Băsescu, despre învăţătoarea aflată în greva foamei: Nu-mi pare bine deloc, nu aşa se rezolvă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, răspunzând unei întrebări legate de situaţia învăţătoarei aflate în greva foamei, că nu îi pare bine deloc, că regretă faptul că un dascăl se află în această ipostază şi că şi-ar dori ca aceasta să fie "un participant la găsirea soluţiei".

37 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre învăţătoarea aflată în greva foamei: Nu-mi pare bine deloc, nu aşa se rezolvă

Băsescu, despre învăţătoarea aflată în greva foamei: Nu-mi pare bine deloc, nu aşa se rezolvă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sigur că nu-mi pare bine deloc, dimpotrivă. Cred însă că nu aşa se pot rezolva problemele generale de care domnia sa vorbeşte atunci când îşi motivează greva foamei. Eu regret faptul că un dascăl este în greva foamei, mi-aş dori mult să fie un participant la găsirea soluţiei decât un învăţător în greva foamei", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că se crează o confuzie, Cristina Anghel fiind învăţătoare, nu profesoară.

"Cred că se crează o confuzie, din câte ştiu doamna este învăţătoare, eu am mai primit această întrebare legată de o profesoară care am aflat pe urmă că în acea zi a intra în greva foamei", a mai spus şeful statului.

Cristina Anghel a intrat în greva foamei în 26 august, nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar.

Învăţătoarea de la Şcoala nr. 2 din Caracal a fost transferată, în 27 septembrie, de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitală, întrucât starea sa de sănătate s-a agravat.

În greva foamei se află şi o profesoară de la Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" din Fălticeni, care a recurs la această formă de protest vinerea trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici