Băsescu despre recalcularea pensiilor militare: Trebuie respectată hotărârea Înaltei Curţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că hotărârea ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectată". Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) apreciază că HG 735/2010 de recalculare a pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, discriminează beneficiarii pensiilor care nu au depus cereri de recalculare.

98 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre recalcularea pensiilor militare: Trebuie respectată hotărârea Înaltei Curţi

Băsescu despre recalcularea pensiilor militare: Trebuie respectată hotărârea Înaltei Curţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Aflat la cumpărături, preşedintele a fost întrebat de reporterul Realitatea TV ce părere are despre decizia ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare, răspunzând: "Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona".

Guvernul consideră că instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot continua recalcularea pensiilor, bazându-se pe o serie de interpretări ale deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici