Băsescu, despre Ţinutul Secuiesc: Cetăţenii să nu ia în consideraţie declaraţii iresponsabile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări legate de Ţinutul Secuiesc, că face un apel la cetăţenii români pentru ca aceştia să nu ia în consideraţie "declaraţiile iresponsabile" ale oamenilor politici.

748 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Ţinutul Secuiesc: Cetăţenii să nu ia în consideraţie declaraţii iresponsabile

Băsescu, despre Ţinutul Secuiesc: Cetăţenii să nu ia în consideraţie declaraţii iresponsabile (Imagine: Kiss Edit/Mediafax Foto)

"Fac un apel la oamenii, la cetăţenii români - să nu ia în consideraţie declaraţiile iresponsabile ale oamenilor politici", a spus Băsescu, întrebat despre disputele apărute în legătură cu Ţinutul Secuiesc, în contextul dezbaterilor privind reorganizarea ţării.

El a menţionat că înţelege preocupările minorităţilor privind tradiţiile, obiceiurile şi limba.

"Mi-aş dori mult ca cetăţenii români, indiferent că sunt români sau cetăţeni români de alte etnii, să aibă certitudinea că nimeni nu vrea nici să distrugă tradiţii şi obiceiuri şi limba minorităţilor şi în acelaşi timp nimeni nu vrea să rămânem agăţaţi în nişte tradiţii organizatorice care nu mai răspund nevoilor de dezvoltare a României. Vă asigur că sunt un om care înţelege dorinţa minorităţilor, fie că sunt unguri, turci, tătari sau de orice altă naţionalitate, de a-şi prezerva tradiţiile, cultura, limba. Nu în ultimul rând, vreau să ştiţi că privesc cu înţelegere. Eu am o relaţie, aş putea spune, dintre politicienii români, poate cea mai bună relaţie cu populaţie din Hargita şi Covasna. Uitaţi-vă inclusiv la alegerile din 2009, am luat procente mult mai mari decât în ţară în turul doi. Nici nu sunt un politician care să vrea să se hrănească din naţionalism excesiv. Am atâta naţionalism cât cred eu că trebuie să aibă orice român, în mod deosebit şeful statului. În niciun caz nu sunt unul dintre politicienii care se tem că minoritarii maghiari iau Covasna şi Harghita în spate şi fug cu ea în Ungaria", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici