Băsescu donează bani pentru construcţia locuinţei unei bătrâne din Săuceşti

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că va cumpăra, din banii rămaşi într-un cont de campanie deschis la referendumurile din 2007, materialele necesare pentru construcţia unei case pentru o bătrână din judeţul Bacău rămasă fără locuinţă în urma inundaţiilor.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu donează bani pentru construcţia locuinţei unei bătrâne din Săuceşti

Băsescu donează bani pentru construcţia locuinţei unei bătrâne din Săuceşti (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a promis, la teledonul organizat pentru sinistraţii din nordul ţării, că materialele de construcţie vor ajunge în curtea femeii până la sfârşitul săptămânii.

Traian Băsescu a precizat că pentru achiziţia acestor materiale va folosi banii rămaşi în contul de campanie de la referendumurile privind demiterea preşedintelui şi pentru introducerea votului uninominal, sume provenind din donaţii, care se ridică la aproximativ 30.000 de RON. Băsescu a menţionat, de asemenea, că îşi va dona salariul pe o lună.

El a declarat că s-a interesat şi a constatat că banii respectivi ar fi suficienţi pentru construcţia unei case din BCA, în locul uneia din chirpici dărâmtă la inundaţii.

Băsescu a ţinut să-i promită bătrânei rămase fără locuinţă, din satul băcăuan pe care l-a vizitat şi luni, că va avea materialele "în curte" până la sfârşitul săptămânii.

Şeful statului a menţionat că nu se va ocupa şi de contractarea construcţiei, făcând un apel la solidaritate din partea comunităţii pentru a ajuta la realizarea locuinţei, ca şi la refacerea altor case pentru persoanele vârstnice din zonă.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, luni, localitatea Săuceşti, judeţul Bacău, după ce a fost şi în localităţile Doljeşti şi Tămăşeni din judeţul Neamţ, asigurându-i pe localnici că Guvernul va trimite materiale în zonă pentru refacerea caselor afectate de inundaţii, în 2-3 săptămâni.

Şeful statului a fost invitat de o bătrână pe care a cunoscut-o la vizita făcută săptămâna trecută în localitate să intre în curtea casei sale. Ea a vrut să-i arate ce a reuşit să salveze, sub o folie de plastic, dintre obiectele din gospodărie care au fost luate de ape. Băsescu a intrat în curte, iar după câteva momente a salutat-o pe bătrână dând să plece. Aceasta, plângând, s-a repezit însă şi l-a tras cu putere de braţ pe şeful statului pentru a-l întoarce din drum.

"E frumos ce faci?", a întrebat-o de trei ori preşedintele pe femeie. "Ţi-am promis că o să ai casa refăcută? Cred că decenţa este necesară şi pentru tineri şi pentru bătrâni", a continuat el.

Un bărbat a intervenit spunând că bătrâna se plânge mereu şi i-a cerut scuze preşedintele. "Săru' mâna, domn preşedinte!", a spus bărbatul. Băsescu i-a răspuns că i-a promis bătrânei, atunci când i-a intrat apa în gospodărie, că va avea casa refăcută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici