Băsescu doreşte ca la balcoanele şi ferestrele românilor să apară drapelul naţional

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu ar fi cel mai rău lucru, în perspectiva Zilei Naţionale a României de la 1 decembrie, dacă la balcoanele şi ferestrele românilor ar apărea în aceste zile drapelul naţional.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu doreşte ca la balcoanele şi ferestrele românilor să apară drapelul naţional

Băsescu doreşte ca la balcoanele şi ferestrele românilor să apară drapelul naţional (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a participat, vineri, la vernisajul expoziţiei "90 de ani de la Marea Unire", găzduită de Muzeul Naţional de Istorie al României. La eveniment au mai fost prezenţi preşedintele Academiei Române şi ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.

"Am convingerea că valorile care i-au însufleţit pe români în 1918 sunt la fel de prezente şi astăzi în spiritul românilor, a românilor din ţară şi diaspora, şi că în numele aceluiaşi ideal al unităţii şi solidarităţii, vom accepta provocarea de a construi, împreună, binele nostru, ca naţiune europeană", a spus Băsescu.

El a subliniat că Marea Unire de la 1 decembrie 1918 reprezintă împlinirea celui mai înalt ideal naţional al poporului român.

La finalul discursului său, Băsescu şi-a exprimat dorinţa ca românii să arboreze la ferestre şi balcoane, drapelul naţional, cu prilejul acestei aniversări a Zilei Naţionale.

"Ne apropiem de 1 decembrie, nu de alegeri. Dacă ziua are o semnificaţie profundă în sufletele noastre, cred că nu ar fi cel mai rău lucru dacă, începând de astăzi, de mâine, la balcoane, la geamuri, ar apărea drapelul naţional, de care suntem legaţi", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici