Băsescu doreşte ca răspunderea magistraţilor să nu se limiteze la cea disciplinară

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri, la TVR 1, că faptul că procurorii nu răspund de distrugerea carierei nimănui îl face să se îndrepte tot mai puternic către ideea de a discuta cu majoritatea parlamentară, astfel încât răspunderea magistraţilor să nu se mai limiteze la cea disciplinară.

306 afișări
Imaginea articolului Băsescu doreşte ca răspunderea magistraţilor să nu se limiteze la cea disciplinară

Băsescu doreşte ca răspunderea magistraţilor să nu se limiteze la cea disciplinară

"Vreau să ştiţi că, deocamdată, conform legii, nu răspunde niciodată procurorul pentru distrugerea carierei unui om politic sau a aunui om oarecare. Nu răspunde nici procurorul, nici judecătorul. Însă asta mă îndreaptă tot mai puternic către ideea de a discuta cu majoritatea parlamentară şi să nu oprim răspunderea magistraţilor numai la răspunderea disciplinară. Cum tu distrugi o carieră, trebuie să ştii că şi tu îţi închei cariera în momentul în care faci un abuz asupra unui om", a spus preşedintele la TVR.

Traian Băsescu a adăugat că "sistemul judecătoresc s-a izolat de celelalte puteri ale statului".

"Problema răspunderii magistraţilor devine tot mai acută în urma rezultatelor pe care le vedem în instanţe. Eu nu spun că nu au făcut şi lucruri foarte bune. Uitaţi-vă că de când au mai puţine abordări fanteziste şi merg mai mult pe producerea probelor clasice - flagrant, luare de mită - au mai mult succes decât atunci când încep să imagineze", a adăugat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici