Băsescu: Educaţia în Armată să revină la rigoare şi disciplină

Preşedintele Traian Băsescu a afrimat, marţi, la bilanţul Ministerului Apărării, că sistemul de educaţie al Armatei "parcă s-a relaxat un pic cam mult" şi ar trebui să revină la o anume rigoare şi disciplină.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Educaţia în Armată să revină la rigoare şi disciplină

Băsescu: Educaţia în Armată să revină la rigoare şi disciplină

"Aş face apel, astăzi, la bilanţ, în perspectiva începerii următorului an universitar, a următorului an şcolar, să îndreptaţi o privire atentă către sistemul de educaţie al Armatei pe toate palierele lui: licee, sisteme de învăţământ superior. Poate că şi aici ar trebui să accelrăm procesele de modernizare (...) Parcă s-a relaxat un pic cam mult sistemul de educaţie al Armatei Române şi va trebui să revină la o anume rigoare şi mai ales la disciplină", a spus Băsescu.

Băsescu a spus că, date fiind consecinţele crizei economice, mulţi tineri se vor îndrepta spre cariera militară, iar aceasta va reprezenta pentru Armată o ocazie de a recruta cadre de valoare.

Şeful statului a adăugat că Armata se confruntă cu un deficit de cadre, iar momentul va fi prielnic pentru recrutări de claitate.

"Este un monent bun să selectaţi militari. Situaţia economică va face ca destui tineri să se îndrepte către cariera de militar profesionist. Am rugămintea ca responsabilii de resurse umane să dea atenţie deosebită acestui moment. Probabil pentru mulţi tineri armata va fi o soluţie", a spus Băsescu.

El a adăugat că extrem de important este, însă, procesul de selectare şi a apreciat că, dacă până acum existau dificultăţi în a avea o plajă largă de selecţie, în momentul de faţă se pot selecta tineri de foarte bună calitate, datorită solicitărilor de angajare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici