Băsescu: F16, singura ofertă căreia România poate să-i facă faţă din punct de vedere financiar

Preşedintele Băsescu a declarat, luni seară, la B1Tv, că achiziţionarea avioanelor multirol F16 nu a fost subiect de discuţie cu preşedintele Barack Obama şi că această ofertă era singura căreia România poate să-i facă faţă din punct de vedere financiar.

214 afișări
Imaginea articolului Băsescu: F16, singura ofertă căreia România poate să-i facă faţă din punct de vedere financiar

Băsescu: F16, singura ofertă căreia România poate să-i facă faţă din punct de vedere financiar (Imagine: US Airforce)

"Nu a fost subiect de discuţie. Nu e nici atribuţia mea, nici a preşedintelui Obama să discutăm F16 legat de achiziţii. Asta e o treabă a Ministerului Apărării Naţionale. Nici vorbă, nu putea fi un asemenea subiect pe agenda discuţiilor (de la Praga - n.r.)", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că achiziţionarea avioanelor multirol F16 a fost adoptată în CSAT deoarece era singura variantă acceptabilă.

"CSAT a avut opţiunea Armatei, a adoptat-o pentru că, din punctul nostru de vedere, al civililor, era singura căreia îi puteam face faţă financiar. Nici acesteia nu-i putem face faţă financiar în mod corespunzător, pe exigenţele anunţate deja de americani, dar Ministerul Apărării intră într-un proces de negociere cu Statele Unite pentru ca plata să se facă eşalonat", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a menţionat că, cel mai probabil, responsabilii din Armată şi-ar fi dorit, justificat, achiziţionarea de avioane Gripen noi, dar a primat responsabilitatea vizavi de resursele de care dispune România din acest punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici