Băsescu: Garantez că în noiembrie şi decembrie salariile şi pensiile vor fi plătite integral

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Realitatea FM, că salariile bugetarilor şi pensiile vor fi plătite integral în noiembrie şi în decembrie, dar nu din banii de la FMI, ci din împrumuturi interne, cu costuri mai mari.

10 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Garantez că în noiembrie şi decembrie salariile şi pensiile vor fi plătite integral

Băsescu: Garantez că în noiembrie şi decembrie salariile şi pensiile vor fi plătite integral (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Eu garantez că şi în noiembrie şi în decembrie vor plăti şi pensiile şi salariile. Fac o menţiune însă, nu din banii de la FMI, dacă nu va veni tranşa din decembrie, ci vom împrumuta de pe piaţa internă, ceea ce va însemna costuri mai mari. Repet: integral", a declarat Traian Băsescu

El a mai spus că deja Guvernul s-a împrumutat de pe piaţa internă pentru plata salariilor şi a pensiilor.

"Deja am început să ne împrumutăm, pentru că deja suntem într-o întârziere de o lună în venirea banilor. Trebuia să vină o tranşă de la FMI în noiembrie. Nu a venit, a trebuit să ne împrumutăm de pe piaţa internă. Sigur, mai scump decât de la FMI", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că nu ar fi benefic să se transfere pentru salariile bugetarilor şi pentru pensii banii de la investiţii, deoarece şi parte din aceştia ajung tot la salarii.

"Sunt salariile celor care muncesc la drumuri şi la alte obiective de investiţii. Deci, nu e o soluţie să tai banii de la investiţii. Doar denumirea e alta, dar în realitate tot oameni neplătiţi rezultă din tăierea banilor de la investiţii", a explicat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici