Băsescu: Guvernul ar cam trebui să dispară din CES

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la CNAS, că Guvernul "ar cam trebui să dispară" din Consiliul Economic şi Social şi că România are nevoie de noi legi ale sindicatelor şi patronatelor, în contextul necesităţii modificării legislaţiei muncii, respectiv a flexibilizării forţei de muncă.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Guvernul ar cam trebui să dispară din CES

Băsescu: Guvernul ar cam trebui să dispară din CES (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Obiectivul major al anului viitor este să intrăm consistent în legislaţia muncii. Dacă anul acesta am avut alte priorităţi, noul Cod al muncii pentru flexibilizarea forţei de muncă trebuie să devină o realitate. Avem nevoie de o nouă lege a sindicatelor, de o nouă lege a patronatelor, de o nouă lege şi un nou sistem de funcţionare al diverselor structuri care vizează munca şi piaţa muncii, inclusiv a faimosului Consiliu Economic şi Social, din care Guvernul ar cam trebui să dispară şi CES să rămână o zonă dedicată patronatelor, sindicatelor şi societăţii civile, alta decât sindicatele", a declarat Traian Băsescu.

El a participat, luni, la lansarea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat. Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, prin introducerea acestei versiuni a fost obţinută monitorizarea şi eliminarea totală a pierderilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici