Băsescu i-a decorat pe cei care au contribuit la negocierea Acordului cu SUA privind scutul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, un decret de decorare a unor persoane care au contribuit la procesul de negociere a Acordului cu SUA privind scutul antirachetă, printre care Ellen Tauscher, director în cadrul Consiliului Atlantic, şi Bogdan Aurescu, secretar de stat în MAE.

529 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a decorat pe cei care au contribuit la negocierea Acordului cu SUA privind scutul

Băsescu i-a decorat pe cei care au contribuit la negocierea Acordului cu SUA privind scutul (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

Potrivit Preşedinţiei, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia determinantă pe care au avut-o în procesul de negociere a Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România, componentă de bază a Parteneriatului Strategic româno-american din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Comandor, Ellenei Tauscher, director în cadrul Consiliului Atlantic.

De asemenea, preşedintele a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Ofiţer, lui Bogdan-Lucian Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" - în grad de Ofiţer lui Daniel Ioniță, ambasador al României în Regatul Norvegiei şi lui Cosmin Dinescu, ambasador al României în Republica Croaţia.

Şeful statului a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler lui Ion Gâlea, director general pentru afaceri juridice în Ministerul Afacerilor Externe, lui Dan-Răzvan Grigorescu, şef serviciu în Direcţia Politici de Securitate din Ministerul Afacerilor Externe şi lui Frank Rose, adjunct al asistentului pentru politica spaţială şi de apărare al secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii.

Totodată, preşedintele a acordat Ordinul Naţional "Pentru Merit" - în grad de Ofiţer lui Liviu-Ilie Dumitru, director adjunct al Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate din Ministerul Afacerilor Externe, Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler lui Ion Cândea, secretar I în cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO, lui Alice Cornelia Sabău, secretar II în cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO şi lui Felix Zaharia, director adjunct, al Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate din Ministerul Afacerilor Externe.

Decorarea au fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici