Băsescu: În ţările civilizate nu sunt salarii publice mai mari decât cel al şefului statului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că îi este indiferent dacă noua Lege unică a salarizării va stipula că limita maximă în salarizarea publică este salariul şefului statului, menţionând însă că în acest fel stau lucrurile în ţările civilizate.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În ţările civilizate nu sunt salarii publice mai mari decât cel al şefului statului

Băsescu: În ţările civilizate nu sunt salarii publice mai mari decât cel al şefului statului (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Întrebat dacă apreciază ca fiind normal, pentru o lege unică a salarizării, principiul ca salariul şefului statului să fie limita maximă a salarizării în aparatul public, sau îi este indiferentă această variantă, Băsescu a răspuns: "Îmi este indiferentă, deşi suntem un stat unic, vă pot spune. Nu există nicio ţară civilizată în care în aparatul de stat să fie salarii mai mari decât ale şefului statului, pentru că sistemele de salarizare sunt construite ierarhic".

El a menţionat că salariul preşedintelui este, în prezent, mult mai mic decât multe din salariile din sistemul bugetar

"Şi Preşedinţia, ca instituţie, este sub media salarizării în aparatul bugetar", a spus Traian Băsescu.

Guvernul a aprobat, în 22 aprilie, principiile generale ale legii privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, hotărând ca proiectul de lege să fie finalizat până la sfârşitul lunii iunie şi să fie aplicat într-un interval de trei ani.

Executivul nu exclude posibilitatea de a-şi asuma răspunderea politică în faţa Parlamentului pentru legea privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, anunţa în urmă cu aproape două săptămâni premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici