Băsescu: La Azomureş există o dificultate legată de calificaea forţei de muncă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, după discuţiile cu administraţia şi cu sindicatele de la combinatul Azomureş, că a remarcat aici preocuparea patronatului de a menţine forţa de muncă şi că societatea are o dificultate legată de lipsa muncitorilor calificaţi.

156 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La Azomureş există o dificultate legată de calificaea forţei de muncă

Băsescu: La Azomureş există o dificultate legată de calificaea forţei de muncă (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele a spus că în acest an combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş a avut cel mai mic volum de îngrăşăminte furnizate agriculturii româneşti, situaţie care în ultimele trei luni a afectat bilanţul economic al societăţii.

În opinia sa, atât sindicatele, cât şi patronatul propun soluţii viabile.

"Ei spun Guvernului: înţelegem că agricultura este de interes pentru Guvern, oare de ce nu asigură parte din subvenţii să se îndrepte către îngrăşăminte, mai ales că îngrăşămintele produse la Azomureş sunt de foarte bună calitate. E o întrebare la care eu nu am putut da răspuns, dar sunt convins că îl va da viitorul Guvern", a spus Băsescu.

Potrivit şefului statului, combinatul Azomureş are "o dificultate extraordinară" din cauza calificării forţei de muncă, după desfiinţarea liceelor cu profil chimic.

"Repet, sunt mari probleme cu pregătirea forţei de muncă, şi aici ar trebui să luăm decizii în educaţie, în pregătirea forţei de muncă, pentru că nu vom ajunge să avem performanţe economice bune cu foţă de muncă tot mai puţin calificată", a declarat şeful statului.

Şeful statului, Traian Băsescu, a ajuns, sâmbătă dimineaţă, la combinatul Azomureş din Târgu Mure, unde a avut discuţii cu administraţia şi sindicatele unităţii. De aici, preşedintele a plecat în localitatea Praid din judeţul Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici