Băsescu: Libertatea BOR îşi are expresia deplină în întronizarea noului patriarh

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Palatul Patriarhal, că libertatea pe care Biserica Ortodoxă Română a redobândit-o după 1989 "îşi are expresia deplină" odată cu întronizarea noului patriarh.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Libertatea BOR îşi are expresia deplină în întronizarea noului patriarh

Băsescu: Libertatea BOR îşi are expresia deplină în întronizarea noului patriarh

"Libertatea pe care BOR a redobândit-o după 1989 îşi are astăzi, prin alegerea întâiului stătător al său, expresia sa deplină", a afirmat preşedintele cu ocazia mesajului de felicitare pe care l-a rostit la ceremonia de întronizare a Prea Fericitului Daniel.

Preşedintele şi-a exprimat încrederea că Biserica Ortodoxă Română are capacitatea de a găsi echilibrul "între virtuţile tradiţiei şi deschiderile lumii moderne".

Şeful statului a mai spus că biserica are un rol important în construirea unei identităţi creştine şi responsabile în familia europeană.

"Sunt convins că BOR va participa la dezbaterile şi la programele care propun acţiuni concrete de prevenire a sărăciei, a corupţiei, afirmând totodată valorile familiei şi ale solidarităţii", a mai spus preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a părăsit aula Palatului Patriarhal imediat după ce a rostit mesajul de felicitare, nemai asistând la discursurile celorlalţi invitaţi. Imediat după şeful statului, a plecat şi liderul PSD Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici