Băsescu: Nu am primit niciun răspuns privind locuinţa, mai pot sta 60 de zile la Vila Lac 3

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că nu a primit niciun răspuns cu privire la locuinţa în care va sta după încheierea mandatului, ca fost şef al statului, menţionând că mai rămâne în Vila Lac 3 pentru 60 de zile.

707 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu am primit niciun răspuns privind locuinţa, mai pot sta 60 de zile la Vila Lac 3

Băsescu: Nu am primit niciun răspuns privind locuinţa, mai pot sta 60 de zile la Vila Lac 3

Băsescu a fost întrebat dacă a primit vreun răspuns cu privire la locuinţa ce-i va fi alocată în calitate de fost şef de stat de către Guvern.

”Nu am primit niciun răspuns, deocamdată ştiu de la SPP că cea din Mihăileanu nu poate fi protejată şi nu corespunde stadardelor de securitate, pentru că sunt nouă familii acolo. Dar deocamdată stau la Lac 3, am 60 de zile timp în care să locuiesc acolo. Nu asta mă frământă”, a răspuns Băsescu.

Premierul Ponta a declarat, în 3 noiembrie, că intenţionează să iniţieze o modificare a legislaţiei actuale, astfel încât foştii preşedinţi ai ţării care au primit deja o locuinţă de la stat să nu mai poată primi încă o locuinţă de stat, precizând că locuinţa lui Băsescu din strada Mihăileanu a fost luată de la stat.

"Băsescu trebuie să părăsească Vila Lac 3 în maximum 60 de zile de când nu mai e preşedinte şi sugerez că în această perioadă - cred că aşa ar fi corect - un fost preşedinte care a primit deja de la stat o locuinţă - pentru că cea din Mihăileanu e tot de la stat - să nu poată să beneficieze a doua oară de o locuinţă de la stat", a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă are de gând să iniţieze o modificare a legii în acest sens, Ponta a răspuns afirmativ: "Da, am de gând să iniţiez. Nu ştiu dacă va fi timpul necesar pentru promulgare".

Anterior, premierul Victor Ponta a anunţat că discuţia despre "palatul lui Băsescu" se închide, el arătând că a respins propunerea RA-APPS de a i se da şefului statului casa de la Snagov, acest imobil urmând să fie dat în folosinţă unei fundaţii.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a precizat că nu a cerut o vilă anume, ci o locuinţă de protocol şi un birou, conform legii.

"Legea mai scrie ceva, că preşedintele în funcţie nu are voie, la terminarea mandatului, să rămână în locuinţa pe care a avut-o ca preşedinte decât două luni. Eu de asta am cerut. Nu stau cu căciula în mână la Ponta ca şi cum mi-ar da o casă din cele şapte ale lui. Nu sunt casele lui, este un protocol care trebuie respectat pentru asigurarea securităţii preşedintelui, pe timpul vieţii”, a adăugat Băsescu.

Premierul Ponta a anunţat anterior că Guvernul a primit din partea preşedintelui Traian Băsescu o solicitare privind atribuirea unei locuinţe, cerere care se află în lucru, adăugând: "nu cred că suntem în poziţia să acordăm o reşedinţă foarte luxoasă".

Foştii şefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea pe perioada vieţii a unei reşedinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici