Băsescu nu îl mai dă în judecată pe Claudiu Săftoiu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări, că nu îl va mai da în judecată pe Claudiu Săftoiu.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu nu îl mai dă în judecată pe Claudiu Săftoiu

Băsescu nu îl mai dă în judecată pe Claudiu Săftoiu (Imagine: Mediafax Foto)

Fostul şef al SIE Claudiu Săftoiu a declarat, în luna ianuarie, că preşedintele Traian Băsescu ştia conţinutul discuţiilor între liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu. "Eu am aflat de intervenţii politice care se bazează pe informaţii şi interceptări ilegale, acum un an, acum doi ani şi am aflat de la preşedintele României că el ştia ce vorbeau Iliescu şi Mircea Geoană", a declarat Săftoiu la Realitatea TV. La o oră după ce a făcut aceste afirmaţii, Săftoiu a făcut telefonic precizarea că se referă la declaraţii pe care şeful statului le făcea în presă şi nu că îi spunea lui despre aceste convorbiri. "Este vorba de declaraţiile pe care Băsescu le dădea în presă, nu că-mi spunea mie. Am aflat din surse publice că preşedintele ştia că anumiţi politicieni vorbeau la telefon despre politică, asta nu înseamnă că mi-a spus personal", a susţinut Claudiu Săftoiu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Valeriu Turcan, a anunţat, apoi, că afirmaţiile lui Claudiu Săftoiu privind interceptările ilegale ale telefoanelor sunt "iresponsabile", şi că şeful statului consideră că Parchetul General ar trebui să se autosesizeze, dacă nu, o va face el.

Băsescu a declarat, ulterior, că, din câte ştie, în România nu se fac interceptări ilegale de convorbiri şi a negat că ar fi avut cu fostul său consilier Claudiu Săftoiu o discuţie despre conţinutul unor dialoguri telefonice între lideri politici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici