Băsescu: Nu o voi numi pe Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al instanţei supreme

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în timpul dezbaterii electorale pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, că nu o va numi pe Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al instanţei supreme.

125 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu o voi numi pe Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al instanţei supreme

Lidia Bărbulescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a răspuns astfel punctual întrebării moderatorului dezbaterii, care le-a cerut ambilor candidaţi să spună dacă o vor numi sau nu pe Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Aceasta a fost singura referire a preşedintelui în funcţie la problema numirii Lidiei Bărbulescu, el continuându-şi discursul pe tema relaţiei preşedintelui cu sistemul judiciar.

Contracandidatul şefului statului în cursa pentru Cotroceni, social-democratul Mircea Geoană, a evitat să dea un răspuns tranşant, spunând că nu este interesat "de nume şi prenume", ci de principii şi modele de conducere.

Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat-o, în 22 octombrie, cu majoritate de voturi, pe Lidia Bărbulescu pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), numirea trebuind făcută de şeful statului.

Lidia Bărbulescu declara atunci că nu are niciun motiv să se îndoiască de faptul că preşedintele Traian Băsescu va semna decretul de numire a ei în funcţia de preşedinte al instanţei supreme.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 5 noiembrie, la Realitatea FM, că nu a primit de la CSM dosarul de desemnare a Lidiei Bărbulescu pentru şefia ICCJ, dar că, după ce îl va primi, va lua o decizie în interesul românilor.

"Încă nu am primit dosarul Lidiei Bărbulescu de la CSM. Voi face gestul politic care este în favoarea românilor", spunea atunci Traian Băsescu.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş, declara, în aceeaşi zi, că documentaţia privind numirea Lidiei Bărbulescu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost transmisă Administraţiei Prezidenţiale în urmă cu o săptămână.

Urmăreşte aici dezbaterea live!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici