Băsescu: Nu statul creează locuri de muncă, ci reduce numărul acestora

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal, că trebuie flexibilizat Codul Muncii, pentru că nu statul creează locuri de muncă, ci reduce numărul acestora,el arătand că sectorul privat trebuie sprijinit.

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu statul creează locuri de muncă, ci reduce numărul acestora

Băsescu: Nu statul creează locuri de muncă, ci reduce numărul acestora (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Nu mai putem gândi că statul se modernizează în condiţiile în care avemn 4,4 milioane de oameni înregistraţi ca fiind în câmpul muncii, iar 1,6 milioane de români muncesc fără forme legale. Este clar că acest tip de stat trebuie schimbat şi că trebuie să stimulăm flexibilizarea forţei de muncă. Acum oamenii nu acceptă să lucreze fără să fie oficial înregistraţi pentru că patronii se feresc de contracte de muncă pentru că pe urmă nu mai pot scăpa de execedentul de muncă", a declarat Traian Băsescu.

El a susţinut că soluţia e un cod al muncii care să permită angajări temporare şi disponibilizări în funcţie de nevoile patronilor.

"Acum trebuie să înţelegem un lucru esenţial: nu statul creează locuri de muncă, ci sectorul privat. Statul reduce locurile de muncă", a spus preşedintele, adăugând că trebuie sprijinit sectorul privat.

El a făcut aceste declaraţii în contextul în care s-a referit la noul sistem de acordare a indemnizaţiilor de creştere a copilului, arătând că acest sistem "este un element de modernitate", iar "acelaşi tip de abordare trebuie să existe pe piaţa forţei de muncă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici