Băsescu povesteşte cum a cununat un musulman când era căpitan de navă

Şeful statului a participat, la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii tătarilor turco-musulmani, unde a afirmat, reluând o idee mai veche de-a sa, că minorităţile sunt ca un şir de perle la gâtul unei femei frumoase şi a povestit cum a cununat, când era căpitan de navă, un tânăr musulman.

97 afișări
Imaginea articolului Băsescu povesteşte cum a cununat un musulman când era căpitan de navă

Băsescu povesteşte cum a cununat un musulman când era căpitan de navă

Traian Băsescu a explicat, sâmbătă, la Constanţa, la inaugurarea noului sediu al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani, motivele pentru care se simte apropiat de această comunitate, spunând că a cununat un tânăr de religie musulmană.

"Eram comandant de navă şi aveam un tânăr ofiţer trei. El era în cart şi eu m-am dus pe comanda de navigaţie, iar când a simţit că plec de pe comandă m-a întrebat dacă vreau să-i fiu naş. Am acceptat imediat. S-a dovedit cu acea ocazie că atunci când oamenii vor, nu-i desparte nici cultura, nici religia, nici obiceiurile. Şi uite că s-a putut să se facă şi după obiceiul musulman, şi după cel ortodox", a declarat Băsescu.

El a spus că pe vremea când era marinar avea o vecină de religie musulmană, prezentă la acest eveniment, în casa căreia fetele lui s-au jucat de nenumărate ori. Şeful statului a mai spus în discursul său că minorităţile sunt ca "un şir de perle la gâtul unei femei frumoase".

"Minorităţile reprezintă valori, valori adăugate la cultura şi tradiţiile majoritarilor, şi întotdeauna am avut o imagine chiar materializată a modului cum văd minorităţile. Ele sunt ca un şir de perle la gâtul unei femei frumoase. De aceea, trebuie să avem grijă ca minorităţile să-şi păstreze cultura, obiceiurile, să aibă sentimentul că sunt tratate egal cu majoritarii", a explicat Traian Băsescu.

Împreună cu reprezentanţii comunităţii musulmane, şeful statului a dezvelit un bust al lui Kemal Ataturk, amplasat chiar în curtea imobilului, după care a vizitat clădirea şi a semnat în cartea de onoare.

Preşedintele a făcut, în câteva rânduri, în mandatul său, începând din 2005, afirmaţia că "minorităţile sunt ca nişte perle la gâtul unei femei frumoase".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici