Băsescu propune creşterea perioadei de şomaj cu încă trei luni

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică, la Zalău, răspunzând unei întrebări privind rata şomajului în judeţul Sălaj, că propune creşterea perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj cu încă trei luni, pentru a-i ajuta pe oameni să treacă peste "vârful" crizei.

58 afișări
Imaginea articolului Băsescu propune creşterea perioadei de şomaj cu încă trei luni

Traian Băsescu propune creşterea perioadei de şomaj cu încă trei luni (Imagine din arhivă; Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful statului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează faptul că în judeţul Sălaj şomajul a ajuns la 9 la sută.

Băsescu a răspuns că nu are ce să facă în privinţa creşterii şomajului, dar a spus că propune creşterea perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj cu încă trei luni, întrucât pentru anul 2010 se prevede ieşirea din criză, iar această perioadă de trei luni ar ajuta oamenii care rămân fără loc de muncă să treacă peste vârful crizei.

El a menţionat că globalizarea este motivul crizei în care se află România, iar economia ţării nu a valorificat resursele pe care le are, adăugând că soluţia pentru ieşirea din criză este agricultura.

Şeful statului s-a întâlnit, duminică, la Casa de Cultură din Zalău, cu reprezentanţi ai administraţiei publice, profesori şi simpatizanţi, iar la ieşirea de la această întâlnire i-a îndemnat pe sălăjenii care erau în zonă să meargă la vot pentru referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici