Băsescu: Regina Maria a făcut pentru România mai mult decât foarte mulţi români

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Călăraşi, că Regina Maria a făcut pentru România mai mult decât foarte mulţi români şi că aceasta va rămâne un simbol pentru Armata Română.

63 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Regina Maria a făcut pentru România mai mult decât foarte mulţi români

Băsescu: Regina Maria a făcut pentru România mai mult decât foarte mulţi români (Imagine: Mediafax Foto)

El a participat la dezvelirea monumentului ridicat în memoria Reginei Maria la Călăraşi.

Preşedintele a spus că ceremonia este "un moment emoţionant pentru că el marchează recunoaşterea cinstită a călărăşenilor faţă de realităţile unei istorii mult timp ascunse".

"Timp de aproape 50 de ani, eu nu am învăţat despre regii noştri, nu am învăţat respectul pentru istoria noastră. Nu am învăţat că Regele Ferdinand a tras spada pentru întregirea neamului. Am învăţat că Regina Maria a fost parte a sufletului românilor. S-a confundat cu cultura lor, cu aspiraţiilor lor, cu durerile lor, cu năzuinţele lor. O Regină care atunci când ţării şi Armatei le era greu, n-a pregetat să meargă pe linia frontului să-i încurajeze pe soldaţi, să-i îngrijească pe cei răniţi, o Regină care a fost atât de dragă poporului român încât părinţii noştri ne-au vorbit despre ea deşi cărţile de istorie nu ne-au spus nimic timp de 50 de ani", a spus preşedintele, citat într-un comunicat al Administraţiei PRezidenţiale.

Traian Băsescu a declarat că Regina Maria "a făcut pentru România mai mult decât foarte mulţi români".

"A rămas pentru Aramata Română un simbol, poate mai mult decât orice om de stat dinainte şi de după ea. Armata Română o cinsteşte şi Forţele Navale, dacă priviţi cu atenţie, au pus celor trei mari nave de luptă ale României nume legate de familia regală şi de evenimentele în care Regele Ferdinand şi Regina Maria au dat totul pentru ţară, fregatele se numesc: Mărăşeşti, Regele Ferdinand, Regina Maria", a adăugat Băsescu.

În oponia sa, Armata este una din instituţiile din România care preţuieşte cel mai mult familia regală,

"Ar fi, cred, inutil să spun mai mult decât: respectul meu pentru Regele Ferdinand şi Regina Maria, oameni care s-au confundat cu idealurile naţionale ale românilor şi cei care au făcut în 1918 ca România să devină Mare", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici